foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nagyon sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. Jelmondatunk: A hely, ahol soha nem vagy egyedül!

FenyvesiSuliFüles

Hely, ahol soha nem vagy egyedülKépgaléria

Képek iskolánk életéből.

Tovább

Szülők részére

Szülők részére összeállított közérdekű felhívások, dokumentumok gyűjteménye.

Tovább

Tanulóinknak

Tanulóinknak szóló ajánlások.

Tovább

Médiatár

Filmek, videók iskolánk életéből.

Tovább

Napi információ

2020. október 22. Csütörtök
Előd, Korinna

 
A Nap kel 06:25-kor,
nyugszik 16:45-kor.

Holnap
Gyöngyi
napja lesz.

Heti étlap

03.30 - 04.03

 

Visszaszámlálás....

az ŐSZI szünetig!
1
1
Day
0
0
3
3
Hours
4
4
9
9
Minutes
0
0
1
1
Second

Facebook

GOOGLE térkép

Beköszöntött a tavasz, március elején. A tavasz az újjáéledés évszaka. Iskolánk is újult egy igazgatóval. Hogy jobban megismerjük interjút készítettünk vele és kikérdeztük itt töltött hónapjairól.

Niki: Miért pont iskolánkba pályázott?
Éva néni: Azért ide pályáztam, mert itt lakom Fonyódon. Sok jót hallottam már a Balatonfenyvesi Általános Iskoláról, és nyílt egy lehetőség azzal, hogy kiírtak a pályázatot. Sokan jelentkeztünk, de végül is nekem sikerült.
Timi: Hogyan fogadták iskolánkban, mint új igazgatót, mint a gyerekek, mint pedig a pedagógusok?
Éva néni: A gyerekek es a pedagógusok is nagy szeretettel fogadtak. Azt gondolom, hogy mindenkiben volt egy őszinte kíváncsiság, mert előtte nem nagyon ismertek. Az újra természetesen mindenki kíváncsi.


Niki: Milyen érzés új iskolában új körülmények között lenni?
Éva néni: Az első időszak eléggé furcsa volt és érdekes, mert nekem minden új volt. Újak voltak a gyerekek, nem ismertem nagyon a pedagógusokat kollégaként, újak voltak a szokások, amik itt vannak és a szülők is. Ahogy haladunk előre az időben úgy már egyre jobban érzem magam itt, és egyre többet megismerek az iskola életéből, egyre jobban érzem magam.
Timi: Milyennek ítélte iskolánkat?
Éva néni: Amikor pályáztam sok mindennek utána jártam az iskolával kapcsolatban. Azt hallottam és tapasztaltam is, hogy itt olyan pedagógusok tanítanak akik a gyerekek sikeres oktatásáért es neveléséért képesek mindent megtenni. Jó legkör uralkodik itt és szerintem ez egy jó iskola.

Niki: Mi a célja iskolánkban?

Éva néni: Azt szeretném, hogy a gyerekek akiket tanítunk azok őszinte, becsületes és művelt emberek legyenek és sok evvel később is büszkék legyenek arra, hogy valamikor ebbe az intézménybe jártak.
Timi: Milyen változtatásokat szeretne bevezetni?
Éva néni: Ez a három hónap nem volt alkalmas, hogy bármilyen változtatást bevezessek. Nem gondolok nagy változtatásokra, hiszen amint említettem ez egy jól működő iskola.
Niki: Jó tanuló volt az általánosban?
Éva néni: Igen jó tanuló voltam az általános iskolában (nevet). Nagyon szerettem a magyar nyelv es irodalmat, de a matematikával sem volt problémám. Olyan pedagógusok tanítottak engem, akiknek a szakmájuk az a hivatásuk volt. Biztosan találkoztatok már olyan tanárral, akikre felnéztek és azt szeretnétek, hogy én is olyan legyek, mint ő. Azért szereted azt a tantárgyat, mert szereted azt aki tanítja. Lehet, hogy, ha más tanítana, kevésbé kedvelnéd azt a tárgyat. Nekem szerencsém volt, mert rengeteg ilyen tanárom volt.
Timi: Gondolta volna az általános iskolában, hogy igazgató lesz?
Éva néni: Nem gondolom, hogy bárki is gondolja, hogy ő igazgató lesz (nevet). Azt viszont igen, hogy szeretnék pedagógus lenni, hogy gyerekeket szeretnek tanítani.
Niki: Végezetül kérjük, meséljen a családjáról!
Éva néni: Fonyódon élünk. A férjem az ottani szakiskolában igazgatóhelyettesként dolgozik. Van egy lányunk, aki befejezte a középiskolát és most jelenleg otthon nyelveket tanul. Nagyon szeretünk együtt lenni. Várjuk mar a nyarat mindhárman (nevet). A nyár az az időszak amikor együtt vagyunk. Ekkor érünk rá kicsit beszélgetni társasági életet élni. Ilyenkor meghívjuk a barátainkat egy kis kerti sütögetésre. A nyár az így telik nálunk.
Az interjú végén Éva néni kérdezett egy kicsit a továbbtanulásunkról és mi, hogy érezzük magunkat az iskolában. Meggyőződtünk róla, hogy egy kedves igazgatóval gazdagodtunk és méltón nevezhetjük őt, iskolánk vezetőjének. Köszönjük a riportot!

Ősz Tímea Kincső 8. osztály és
Rózsahegyi Nikolett 7. osztály

Eljárásrend a járványról

Az oldal QR-kódja

Balatonfenyves honlapja

KLIK honlapja

Oktatási Hivatal

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2020 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved