foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. A hírportált írja, szerkeszti, fotózza az iskola média szakköre. Felelős kiadó az iskola Diákönkormányzata.

FenyvesiSuliFülesDokumentumok

Iskolai dokumentumok letöltési helye.

Tovább

Szülők részére

Szülők részére összeállított közérdekű felhívások, dokumentumok gyűjteménye.

Tovább

Tanulóinknak

Tanulóinknak szóló ajánlások.

Tovább

Médiatár

Filmek, képek iskolánk életéből.

Tovább

Számláló

 

A honlapunkat eddig ennyien keresték fel!

Indítás dátuma: 2014.11.11.

 

HETI ÉTLAP

Pályázat

 

2019. február 16. Szombat
Julianna, Lilla

 
A Nap kel 06:58-kor,
nyugszik 17:11-kor.

Holnap
Donát
napja lesz.

Időjárás

Milyen ruhát vegyek fel ma?

 

Az oldal QR-kódja

Jelmez, tánc, fánk és jókedv! Pár alap dolog, ami egy farsangi mulatságot jellemez, és minden gyerek kedvence. A farsang ezek nélkül nem is farsang igazán. Az idén nem a hagyományokhoz híven került megrendezésre, változatást igényelt. Így lett, hogy lemondtunk a „Szívküldi” standunkról, és az ünnepély parti részére a felső és alsó tagozat külön vonult. Azért nem hagytunk ám fel mindennel! Idén is a megszokott lázas készülődést láthatta az, aki péntek reggeltől a csarnokba, 6. órától pedig a 8. osztályba tette be a lábát. Szombaton már festett mesefigurák a bordásfalon, álarcok és maszkok a falon mosolyogva köszöntötték a terembe érkezőket.

 

A levegőben tapintható volt az izgatottság minden egyes gyermeki szikrája. Két órakor kezdetét vette a jelmezverseny, ami idén is fergeteges hangulatú volt. Az öttagú zsűri sasszemekkel figyelte az igényesen elkészített jelmezeket és a hozzá alakított produkciókat, illetve táncokat. Volt madárijesztő, aki a tavaszt várva készült riogatni a madarakat a veteményeskertben. Sokan félreértelmezték a bekonferált sárga villamos szószerkezetet, ugyanis tömegközlekedési jármű helyett egy sárga színű villa látogatott meg bennünket, aki éppen kosárral a kezében ruhát mosott. Nevezetes népszokás Magyarországon a mohácsi busójárás. Nos, egy busó csoport is betoppant telet, illetve törököt kergetni. Egy hajó fedélzetén is voltunk: - Igenis kapitány! - mondták a negyedikes matrózok a kapitánynak. Ám egy tengerész nem dolgozik, csak henyél és iszik. Igen ám, ő az! A részeg tengerész! A kis elsőseink roppant aranyos törpéknek öltöztek, és Hófehérkével meg a gonosz boszorkánnyal együtt adták elő jelenetüket. A harmadik osztályosok legóként táncoltak, amit humorossá tett dalválasztásuk. Utolsóként a felső tagozatos Happy Dance táncosai mutatták be vidám koreográfiájukat két elsős kislánnyal. Láthattunk a felvonuláson még indiánt, vadászt, Noé bárkáját állatokkal és kis Noékkal, sőt egy miniatűr Tamás bácsi is eljött, hogy rendet tegyen a sok pajkos gyerkőc között. A csoportosan beöltözöttek tortával, az egyéniek pedig kisebb ajándékokkal gazdagodhattak. A jelmezverseny után mindenki megrohamozott egy-egy tanárt, akinél a tombolát rejtő zsák lapult. Megkezdődött a tombolavásár, s közben páran beváltották ital- és ételjegyeiket a büfében. Négy óra után a felsősök elmentek a 8. osztályba, ahol kezdetét vette a diszkó. Kis létszámmal ugyan, de szokás szerint fergeteges hangulatban táncoltunk végig két órát. Sajnálhatta az, aki kihagyta! Hat óra tájékában elpusztítottuk a maradék fánkot és az erre az alkalomra szánt sütemény egy részét. A buli után visszapakoltunk mindent a helyére, leszedtük a díszeket, konfettiket a falról, a szekrényekről. Hétfő reggel, mikor beléptem az osztályba, csak pár kósza konfettidarab emlékeztetett arra, hogy itt buliztunk szombaton. Egy farsangi buli. A mi farsangi bulink!

Rózsahegyi Nikolett 8. osztály

 

Time passed:
3
3
2
2
4
4
0
0
1
1
3
3
5
5
2
2
9
9

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2019 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved