foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nagyon sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. Jelmondatunk: A hely, ahol soha nem vagy egyedül!

FenyvesiSuliFüles

Hely, ahol soha nem vagy egyedülKépgaléria

Képek iskolánk életéből.

Tovább

Szülők részére

Szülők részére összeállított közérdekű felhívások, dokumentumok gyűjteménye.

Tovább

Tanulóinknak

Tanulóinknak szóló ajánlások.

Tovább

Médiatár

Filmek, videók iskolánk életéből.

Tovább

Napi információ

2020. július 15. Szerda
Henrik, Roland

 
A Nap kel 04:12-kor,
nyugszik 19:41-kor.

Holnap
Valter
napja lesz.

Heti étlap

03.30 - 04.03

 

Visszaszámlálás....

a tanévkezdésig!
4
4
8
8
Days
0
0
2
2
Hours
5
5
1
1
Minutes
5
5
6
6
Seconds

Facebook

GOOGLE térkép

 

Május 6-n, pénteken megrendezték az iskolánk névadójáról elnevezett vetélkedőt. A mi csapatkapitányunk az összes csapattársam fehér pólójára kis rákokat mintázott. Minden megállónál elszavaltuk a bizakodó csatakiáltásunkat: ,,Mi vagyunk a kis rákok, balatoni királyok! Megpróbálunk mi nyerni, majd a díjat elvinni!” Összesen tíz állomás volt. Az első megállóhelynél Józsi bácsi, egy nyolcadikos fiú várt minket. A feladat pedig az volt, hogy szoknyás labdákat kellett áthajítani a zsineg felett. A következő állomások már az iskola területén kívül voltak. Ilyen volt például a kóstolás. Én körtelevet ittam, ami igazán finom volt. Itt mindenki nagyszerűen teljesített. Sokféle mókás feladattal találkoztunk még a verseny során. Sérült ,,gólyák” cipelése, a kicsiknek mesebeli állatnév párosítás és eközben a nagyoknak versírás. Később következett az én kedvenc feladatom, a kötélpálya alatt való átbújás, úgy hogy a csengő ne szólaljon meg. Itt akcióba lendülő kémeknek érezhettük magunkat. A suli könyvtárában is jártunk, ahol maximális pontot kaptunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Amikor visszaértünk, a szülők meglepetésként ízletes és egészséges finomságokkal, italokkal leptek meg minket. Eljött a várva várt eredményhirdetés, nyolcadikak lettünk. Ennek is nagyon örültünk, hiszen számunkra a részvétel volt a legfontosabb.

Bíró Panna Lujza 4. osztály

A Fekete István nap az én szememben leginkább csapatmunka és összetartás volt. A különböző állomásokon érdekes feladatokkal szembesültünk, melyet legjobb tudásunk szerint teljesítettünk. Nekünk, felsősöknek, más jellegűeket kellett megoldanunk, mint az alsósoknak. Kicsit nehezebbeket, más jellegűeket. Például a gólya viszi a fiánál a felsősök, a nagyok jeleskedtek a cipelésben, Fekete István életrajzáról mi gyűjtöttünk a könyvtárban és nekünk messzebbről kellett dobnunk a szoknyás labdákat. Így egységesen osztoztunk a feladatok megoldásában.

Sólyom Diána 6. osztály

Ha megkérdezném egy szembejövő iskolánkba járó gyerektől, hogy szereti-e a Fekete István napot, biztos, hogy igent felelne. Hiszen ezt a napot mindenki szereti. Megvan, hogy miért jó csapatkapitánynak, vagy csapattagnak lenni. Ha kapitány vagy, felelősséget vállalsz. Egy teher nehezedik rád, amit nehéz megtartani. Úgy érzem, nekem ez sikerült. Az a kulcs, hogy összeszedett és rendezett legyél. Magam is örömmel néztem, hogy a sok kicsi milyen vígan oldja meg a verseny feladatait. Mint nyertes csapatkapitány, határozottan mondhatom, hogy megérte a sok készülődés és szenvedés, mert érzem, pöpec kis csapattá kovácsolódtunk. A kemény munka meghozta a gyümölcsét. 

Fehér Dóra 7. osztály, csapatkapitány

Számomra különleges volt az az idei Fekete István nap. Nem voltam sem csapattag, sem csapatkapitány. Nem meneteltem utcákról utcákra csatakiáltást kiabálva újra és újra. Nem próbáltam megoldani az állomásokon lévő különböző feladatokat. Furcsa és szokatlan volt egyetlen állomáson állni és segíteni az odabaktató csapatokat a feladat megfejtésében, de mégis örömmel néztem, ahogy most a többiek versenyeznek a pontokért, majd többnyire eltalálják a helyes megoldást. Szinte minden csapatnak ötletes zászlói, útlevelei és egyéb kellékei voltak, rövid, illetve hosszabb lényegre törő csatakiáltással. Sajnos sokan csalásnak ítélték meg a verseny végeredményét, de az útlevelekből is láthatóan ez egy vidám verseny volt, tiszta és sportszerű játékkal, megérdemelt végeredménnyel.

Rózsahegyi Nikolett 8. osztály, állomáson lévő segítő

 

Bejelentkező űrlap

Az oldal QR-kódja

Balatonfenyves honlapja

KLIK honlapja

Oktatási Hivatal

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2020 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved