foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nagyon sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. Jelmondatunk: A hely, ahol soha nem vagy egyedül!

FenyvesiSuliFüles

Hely, ahol soha nem vagy egyedül

Napi információ

2019. október 20. Vasárnap
Vendel

 
A Nap kel 06:21-kor,
nyugszik 16:50-kor.

Holnap
Orsolya, Orsika
napja lesz.

Heti étlap

10.07 - 10.11

 

Visszaszámlálás....

az ŐSZI szünetig
4
4
Days
2
2
1
1
Hours
0
0
9
9
Minutes
5
5
9
9
Seconds

Facebook

GOOGLE térkép

Az oldal QR-kódja

 

2015. május 8-án nagy izgalommal utaztunk Budapestre, ahol részt vehettünk a Diák Újságíró Egyesület (due.hu) által szervezett "Sajtófesztiválon". Hamarosan beszámolunk, hogy mi is történt ott, de addig is a legfontosabb: iskolánk média szakkörösei országos verseny keretében 2 helyezést értek el a Fenyvesi Suli Füles iskolai honlappal és különdíjat kaptak a DUE és a TELENOR közös videópályázatán. (A videó megnézhető a médiatárban:-)

   

Most pedig az ígért beszámoló Niki tollából:

Sajtófesztivál Budapesten

Médiaszakkörünk benevezett a DUE pályázatára 2015. márciusában, majd 1-2 hónappal később megkaptuk a levelet, amelyben értesítették szakkörünket, hogy helyezést értünk el. Hurrá nyertünk!!! Kaptunk 9 tisztelet jegyet és az Balatonfenyvesi Önkormányzat kisbuszával (amit nagyon köszönünk így utólag) felutaztunk Budapestre, hogy átvegyük díjainkat és eltöltsünk ott szuper jó napot.

Mikor beléptünk a Millenáris Park, DUE sajtófesztiváljának épületébe, emberek százai álltak előttünk. Rengetek hozzánk hasonló fiatal újságíró és fotóspalánta várt a díjkiosztóra, ami 10 órakor kezdődött, majd fél óra után mazsorett táncosok jöttek a színpadra. Nem csak mazsorett, hanem más táncosok és alőadók is szórakoztatták a közönséget: például Janklovics Péter stand-up comedy előadásában az internet veszélyeiről beszélt egy kis humorral fűszerezve. Mikor Iskolánk honlapjának helyezésére vártunk, mindenki nagyon izgult, vajon hányadikak leszünk. Országos szinten 2. helyezést értünk el, ami nem semmi ahhoz képest, hogy év eleje óta kezdtük felújítani portálunkat. A másik díjkiosztó, amire vártunk ,,Ha mobilnet van, minden van?” című pályázat volt, amire egy humoros, fekete-fehér, Chaplin szerű 3 perces kis filmet készítettünk. Ezzel csak dicséretet kaptunk, de ez is gyönyörű teljesítmény.

A díjátadás után különböző programok vártak még ránk. A mozi teremben különböző témájú kisfilmek kerültek bemutatásra. Énekesekkel, műsorvezetőkkel találkozhattunk a közönségtalálkozókon: Tóth Andi, Tóth Gabi, Mautner Zsófi, Fördős Zé, Feke Pál, Vágó Piros, Buda Márton, Gundel Takács Gábor, Abaházi Csaba, Harsányi Levente, Rátonyi Krisztina, Nagy Lantos Balázs, Mohay Bence, Agárdi Szilvia és Michelisz Norbert várta a rajongók kérdéseit. Tóth Andi fél órás koncertje fokozta a diákok hangulatát. Lehetőség volt kisebb meglepetésekért Richter Gedeon kvízt kitölteni, és még sok más programon vehettünk részt. Mi csak 15:00-ig maradtunk a fesztiválon, de így is fáradtan, élményekkel gazdagon tértünk haza egy jó nap után.

Rózsahegyi Nikolett 7. osztály

 Képek a DUE Sajtófesztiválról

 

Bejelentkező űrlap

Balatonfenyves honlapja

KLIK honlapja

Oktatási Hivatal

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2019 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved