foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. A hírportált írja, szerkeszti, fotózza az iskola média szakköre. Felelős kiadó az iskola Diákönkormányzata.

FenyvesiSuliFüles

Számláló

 

A honlapunkat eddig ennyien keresték fel!

Indítás dátuma: 2014.11.11.

 

HETI ÉTLAP

Pályázat

 

2019. március 25. Hétfő
Irén, Írisz, Irina

Gyümölcsoltó Boldogasszony
A Nap kel 05:46-kor,
nyugszik 18:07-kor.

Holnap
Emánuel, Larissza
napja lesz.

Időjárás

Milyen ruhát vegyek fel ma?

 

Az oldal QR-kódja

 

Iskolánk is bekapcsolódott a TÁMOP 3.1.4. B-13/1-2013-0001 projekt Partnerség és hálózatosodás moduljába. Ennek keretében a KLIK is ösztönzi az együttműködést a különböző szervezetek között, célja a szülők, más intézmények és a civilek közelítése az iskolához, a különböző kezdeményezések felkarolása a közösségi programok szervezésére.

A program keretében néhány alsó tagozatos diákunk ellátogatott a Kisfenyő Óvodába, ahol verssel, mesével, énekkel és furulyaszóval bűvölték el az aprónépet. Természetesen a legnagyobb sikere a közös játéknak volt, mindegyik óvodás ezt rajzolta le másnap. Az elkészült alkotásokat az iskolában ki is állítottuk. A közös programot jellemzi, hogy nemcsak tanulóink, de a kísérő pedagógusok is nagy lelkesedéssel számoltak be az együtt töltött időről.

A program második lépése volt a Fekete István-nap, amelyről egyik tanulónk a következő élménybeszámolót írta:

2015. 04. 17-én megrendezésre került Fekete István-napunk. 8 órakor igazgatónőnk ünnepi beszédet mondott, majd megemlékezésünk jelképeként koszorút és virágot helyeztünk el Fekete István emléktáblája alá. Ezt követően az alsó és felső tagozatnak az internet veszélyeiről tartott interaktív előadást Váradi Gyula tanár úr. Ezután kezdődhetett az akadályverseny, amelyre a csapatoknak előzetes feladatokkal is kellett készülniük. A kreatív ötletekből színes kiegészítők születtek: pólók, zászlók, kitűzők és sok más díszes kellék. 9 órakor a csapatok a pályán gyülekeztek, várva, hogy melyik állomáson kezdhetik a versenyt. Egy hangos, bíztató csatakiáltás után mehettek ki a diákok a 8. osztály, a Nyugdíjasklub és a Szülői Munkaközösség tagjai által vezetett pontokra. Összesen 9 állomáson kellett végigmenniük a csapatoknak a lehető legjobb eredményeket elérve. Mindenki maximálisan, magához képest a legjobban próbálta csapatát az első helyre juttatni. Az állomásokon ügyességi és gyorsasági feladatokban vettek részt a csapatok, pl.: pókcsapda, füleslabda-hajítás, zsákban futás.

Amíg a tanárok összesítették a pontokat, addig a tanulók először egy zenés tornán vettek részt. Ezután a Polgárőrség mutatkozott be, miközben felhívták a figyelmünket a környékünkön lévő veszélyforrásokra is.

Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a győztes csapat az Aranysakálok lett, így ők képviselhették iskolánkat a fonyódi iskola által szervezett akadályversenyen.

Mindenki nagyon jól érezte magát ezen a napon.

Rózsahegyi Nikolett 7. osztály

Diákszemmel így zajlott a fonyódi akadályverseny:

Sulinkban a Fekete István-napon az Aranysakál csapatunkkal megnyertük a versenyt, ezért jutalmul elmehettünk Fonyódra vetélkedni. Tünde néni kísért el minket. Ott szuper feladatok vártak minket pl.: zsákban ugrálás, lekvárkóstolgatás, babzsákos talicskázás, íjászkodás, stb.

Nagyon jól éreztük magunkat. Hamarosan elérkezett a várva várt pillanat: az eredményhirdetés. Harmadikok lettünk, aminek nagyon örültünk. Visszafelé csakis az járt az eszünkben, hogy milyen felejthetetlen és élménydús nap volt. Reméljük, hogy jövőre is hasonló pillanatokban lehet majd részünk.

Bíró Panna Lujza, 3. osztály

 

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2019 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved