foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nagyon sok szeretettel köszöntjük a Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola hírportálján. Jelmondatunk: A hely, ahol soha nem vagy egyedül!

FenyvesiSuliFüles

Hely, ahol soha nem vagy egyedül

Napi információ

2021. november 29. Hétfő
Taksony, Brenda

 
A Nap kel 07:21-kor,
nyugszik 15:57-kor.

Holnap
András, Andor, Endre
napja lesz.

Heti étlap

03.30 - 04.03

 

Visszaszámlálás....

Time passed:
4
4
0
0
2
2
Days
0
0
4
4
Hours
5
5
1
1
Minutes
5
5
4
4
Seconds

Facebook

GOOGLE térkép

Beköszöntött a tavasz, március elején. A tavasz az újjáéledés évszaka. Iskolánk is újult egy igazgatóval. Hogy jobban megismerjük interjút készítettünk vele és kikérdeztük itt töltött hónapjairól.

Niki: Miért pont iskolánkba pályázott?
Éva néni: Azért ide pályáztam, mert itt lakom Fonyódon. Sok jót hallottam már a Balatonfenyvesi Általános Iskoláról, és nyílt egy lehetőség azzal, hogy kiírtak a pályázatot. Sokan jelentkeztünk, de végül is nekem sikerült.
Timi: Hogyan fogadták iskolánkban, mint új igazgatót, mint a gyerekek, mint pedig a pedagógusok?
Éva néni: A gyerekek es a pedagógusok is nagy szeretettel fogadtak. Azt gondolom, hogy mindenkiben volt egy őszinte kíváncsiság, mert előtte nem nagyon ismertek. Az újra természetesen mindenki kíváncsi.


Niki: Milyen érzés új iskolában új körülmények között lenni?
Éva néni: Az első időszak eléggé furcsa volt és érdekes, mert nekem minden új volt. Újak voltak a gyerekek, nem ismertem nagyon a pedagógusokat kollégaként, újak voltak a szokások, amik itt vannak és a szülők is. Ahogy haladunk előre az időben úgy már egyre jobban érzem magam itt, és egyre többet megismerek az iskola életéből, egyre jobban érzem magam.
Timi: Milyennek ítélte iskolánkat?
Éva néni: Amikor pályáztam sok mindennek utána jártam az iskolával kapcsolatban. Azt hallottam és tapasztaltam is, hogy itt olyan pedagógusok tanítanak akik a gyerekek sikeres oktatásáért es neveléséért képesek mindent megtenni. Jó legkör uralkodik itt és szerintem ez egy jó iskola.

Niki: Mi a célja iskolánkban?

Éva néni: Azt szeretném, hogy a gyerekek akiket tanítunk azok őszinte, becsületes és művelt emberek legyenek és sok evvel később is büszkék legyenek arra, hogy valamikor ebbe az intézménybe jártak.
Timi: Milyen változtatásokat szeretne bevezetni?
Éva néni: Ez a három hónap nem volt alkalmas, hogy bármilyen változtatást bevezessek. Nem gondolok nagy változtatásokra, hiszen amint említettem ez egy jól működő iskola.
Niki: Jó tanuló volt az általánosban?
Éva néni: Igen jó tanuló voltam az általános iskolában (nevet). Nagyon szerettem a magyar nyelv es irodalmat, de a matematikával sem volt problémám. Olyan pedagógusok tanítottak engem, akiknek a szakmájuk az a hivatásuk volt. Biztosan találkoztatok már olyan tanárral, akikre felnéztek és azt szeretnétek, hogy én is olyan legyek, mint ő. Azért szereted azt a tantárgyat, mert szereted azt aki tanítja. Lehet, hogy, ha más tanítana, kevésbé kedvelnéd azt a tárgyat. Nekem szerencsém volt, mert rengeteg ilyen tanárom volt.
Timi: Gondolta volna az általános iskolában, hogy igazgató lesz?
Éva néni: Nem gondolom, hogy bárki is gondolja, hogy ő igazgató lesz (nevet). Azt viszont igen, hogy szeretnék pedagógus lenni, hogy gyerekeket szeretnek tanítani.
Niki: Végezetül kérjük, meséljen a családjáról!
Éva néni: Fonyódon élünk. A férjem az ottani szakiskolában igazgatóhelyettesként dolgozik. Van egy lányunk, aki befejezte a középiskolát és most jelenleg otthon nyelveket tanul. Nagyon szeretünk együtt lenni. Várjuk mar a nyarat mindhárman (nevet). A nyár az az időszak amikor együtt vagyunk. Ekkor érünk rá kicsit beszélgetni társasági életet élni. Ilyenkor meghívjuk a barátainkat egy kis kerti sütögetésre. A nyár az így telik nálunk.
Az interjú végén Éva néni kérdezett egy kicsit a továbbtanulásunkról és mi, hogy érezzük magunkat az iskolában. Meggyőződtünk róla, hogy egy kedves igazgatóval gazdagodtunk és méltón nevezhetjük őt, iskolánk vezetőjének. Köszönjük a riportot!

Ősz Tímea Kincső 8. osztály és
Rózsahegyi Nikolett 7. osztály

Eljárásrend a járványról

Az oldal QR-kódja

Balatonfenyves honlapja

KLIK honlapja

Oktatási Hivatal

Hírajánló

Iskolánk életével kapcsolatos videók

2021 Copyright Balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola Rights Reserved